Tuinontwerp

Alles in uw tuin begint bij het tuinontwerp. Het tuinontwerp zet de basis neer van uw hele tuin en laat de tuin tot leven komen. Het is mooi om samen met een hovenier of een tuinarchitect hierover te praten om samen een geweldig tuinontwerp te maken. U ziet vaak op de tekening al hoe de tuin eruit komt te zien. Het is mooi om soms nog enkele wijzigingen aan te brengen. Het is natuurlijk dat het tuinontwerp helemaal aansluit bij uw wensen om een geweldige tuin te krijgen.

Wat kost een tuinontwerp?

Het laten maken van een tuinontwerp zelf hoef helemaal niet duur te zijn. Het is sterk afhankelijk van hoe groot uw tuin is. In de regel rekent een hovenier rond de 2 euro per vierkante meter voor een tuinontwerp (bij een tuin tot 300 vierkante meter). Een tuin van 200 vierkante meter zal dan 400 euro aan ontwerpkosten met zich meebrengen. Het aanleggen van de tuin is vaak wat kostbaarder.

Wat kost het uitvoeren van een tuinontwerp? Wat kost het aanleggen van een tuin?

Het aanleggen van een tuin kost in de regel tussen de 50 en de 100 euro per vierkante meter. Deze richtprijzen zijn inclusief de kosten van het materiaal en de arbeidsuren. De kosten zijn natuurlijk afhankelijk van welke planten u nodig heeft. Een groot oppervlakte met groen gras is nu eenmaal een stuk goedkoper dan een oppervlakte met een terras van stenen.

Waarom kiezen voor een tuinontwerp?

Door te kiezen voor een goed tuinontwerp zult u een tuin krijgen welke in balans is. Een tuin waar u nog meer van zult genieten. En natuurlijk brengt het kosten met zich mee. Het is echter een investering om volop te gaan genieten van uw tuin.

Wat zijn de exacte hovenier prijzen?

Als u wilt weten wat de exacte prijzen zijn van een hovenier kunt u het beste in contact komen met bedrijven uit uw regio. Door gebruik te maken van onze offerte service kunt u namelijk gratis en vrijblijvend in contact komen met erkende hoveniers uit uw regio. Zij staan u graag te woord en kunt u uiteindelijk kiezen voor een bedrijf met het beste aanbod. Dit zal u geld besparen op de totale kosten van uw klus. Mooi meegenomen dus! Lees verder op pagina hovenier offertes.

Bekijk ook de volgende hovenier pagina’s:

> Hovenier
> Hovenier informatie
> Hovenier inhuren
> Hovenier voordelen
> Hovenier uurloon
> Tuinaanleg
> Hovenier tips
> Hovenier offertes