Hovenier inhuren

Als u niet voldoende tijd hebt om uw tijd goed te onderhouden of wanneer u een nieuw ontwerp voor uw tuin wilt hebben kunt u een hovenier inhuren. Een hovenier kan zorgen voor het ontwerpen van uw tuin en ook voor het aanleggen en het onderhoud van de tuin. De hovenier kan bij een ontwerp op basis van uw budget aan de slag gaan. Het is goed om te weten welke verschillende mogelijkheden er allemaal zijn.

Het ontwerpen van de tuin en wat kost dat nu eigenlijk?

Als een hovenier of een tuinarchitect uw tuin gaat ontwerpen dan zal hij dit vaak voor een vast bedrag doen. In de regel kunt u hierbij uitgaan bij een tuin tot 300 vierkante meter van een prijs van 2 euro per vierkante meter. Een tuin van 100 vierkante meter ontwerpen kost dus ongeveer 200 euro.

Wat kost het aanleggen van een tuin door een hovenier?

Het aanleggen gebeurt gemiddeld voor rond de 75 euro per vierkante meter. Dit is inclusief alle kosten en het loon van de hovenier. Ook de kosten van de planten zitten hierbij. Het is echter zo, dat natuurlijk een groot grasveld vaak goedkoper is aan te leggen dan een tuin met volop dure en grote planten. Het is dus een gemiddelde prijs per vierkante meter. De prijs kan hoger of lager zijn.

De kosten van het onderhouden van een tuin door een hovenier

De tuin laten onderhouden door een hovenier zal tussen de 40 en 55 euro per uur kosten. U kunt trouwens ook een onderhoudsplan kiezen bij een hovenier. U betaalt dan een vast maandelijks bedrag voor het onderhoud van uw tuin.

Wat zijn de exacte hovenier prijzen?

Als u wilt weten wat de exacte prijzen zijn van een hovenier kunt u het beste in contact komen met bedrijven uit uw regio. Door gebruik te maken van onze offerte service kunt u namelijk gratis en vrijblijvend in contact komen met erkende hoveniers uit uw regio. Zij staan u graag te woord en kunt u uiteindelijk kiezen voor een bedrijf met het beste aanbod. Dit zal u geld besparen op de totale kosten van uw klus. Mooi meegenomen dus! Lees verder op pagina hovenier offertes.

Bekijk ook de volgende hovenier pagina’s:

> Hovenier
> Hovenier informatie
> Hovenier voordelen
> Hovenier uurloon
> Tuinaanleg
> Tuinontwerp
> Hovenier tips
> Hovenier offertes